utorak, 1. prosinca 2015.

Flormar Lip Primer



Baze za lice, sjene, obrve, usne i tako redom postale su dio rutine za većinu. Ne mogu zamisliti nanošenje šminke bez baze za puder i baze za sjenu, one su se neprimjetno uvukle u rutinu jer ta dva jednostavna koraka čine veliku razliku. Što se tiče ostalih baza, nekad mi se čini da nisu sve neophodne ali opet sve zavisi od onoga što vam je potrebno.

U ovom postu vam pišem o Flormar lip primeru, obzirom da ruževi nisu na prvom mjestu mojih kozmetičkih opsesija uzela sam ga više usput i bez onog prevelikog uzbuđenja kada nabavimo novi proizvod.


Lip primer je dio pin-up inspired kolekcije koju je sada već davno Flormar izbacio. Na kartonskoj ambalaži se nalaze osnovni podaci, sastav i način korištenja kao i podatak da je rok trajanja 12 mjeseci od otvaranja dok je na samom primeru navedeno 6 mjeseci ? Sadrži pantenol i vitamin E.
Flormar kaže: „Smooting and antifeathering Lip primer contains Vitamin E and Panthenol to prime your lips. It helps to create the perfect base for your lipstick. Apply a thin layer onto your lips. Allow to dry before makeup application.“


Ovaj primer me podsjetio na novu maskaru; kada ga tek otvorite na aplikatoru zna biti više proizvoda nego što vam je zaista potrebno i potrebno je sačekati pola minute do minut da se u potpunosti osuši na usnama. Aplikator je klasični kao kod sjajila, mekan,baršunast i precizan. Sam proizvod je obojen s tim da po nanošenju postaje transparentan i  da blago posvjetli prirodnu boju usana. Ovo posvjetljivanje zna dobro doći ako imate prirodno tamnije usne a nanosite svijetliji ruž.

Nakon par dana korištenja kao nova maskara, ovaj primer je proradio u punom sjaju. Blago se prosušio tako da se na aplikatoru nalazila optimalna količina i konzistencija proizvoda, a sušenje nakon nanošenja se skratilo. Poslije nanošenja primera usne su u potpunosti zaglađene, glatke i spremne za make up. Ovo je pod uvjetom da su usne normalne, odnosno nisu isušene i sa ljuskicama koje traže piling.


Nanošenje olovke za usne i ruža nakon ovog primera je kao san, olovka klizi a ruž se tako ravnomjerno nanosi  da je to potpuno novo otkriće.

Što se tiče toga da li produžava trajnost make up na usnama, produžava ali ne naročito značajno. Naprimjer trajnost kremastih ruževa nisam primjetila, ali kombinacija olovke za usne preko cijelih usana i ruža traje blago duže nego bez primera. Najbolje se pokazao kada se koriste vodootporne, malo suhlje olovke (meni najdraža Flormar 231) i odgovarajući ruž.

Neću reći da ovaj proizvod morate imati, ali ako ga nabavite sigurno neće ostati zaboravljen u ladici. Lično sada ne mogu zamisliti šminkanje bez ovog primera, ne znam uopšte kako nisam ranije otkrila primere za usne.

Ponavljam, nije vam neophodan ali zašto mu ne dati šansu?
Koristite li primere za usne?

2 komentara:

  1. Bas sam se zbunila oko roka i mislim da bi trebalo da povedu malo paznje oko toga :) Inace, ne koristim prajmere, obicno kad mi je potrebno da imam dugotrajan ruz igram na sigurno a to je Aurin mat tecni ruz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo takvi detalji su važni kupcima, a oni naprave takvu grešku :-/ ja još uvijek nisam probala Aurine proizvode jer ih nema kod nas u prodaji ali svakako planiram :-)

      Izbriši